punkt1-01

Et historisk tilbageblik

Vaskemaskinen har været et af de helt store hjælpemidler i moderne husholdning. Denne enestående opfindelse var med til at gøre tilværelsen betydeligt lettere for folk, som stod for at skulle vaske tøj, sengetøj, håndklæder og meget andet.

I mange år var det typisk kvinden i hjemmet som med håndkraft vaskede det beskidte tøj. Især i helt gamle dage, hvor kvinden ofte måtte transportere vandet fra brønd til bryggers eller køkken, hvor selve vasken således gik i gang.

At vaske var et dagsprojekt

Inden tøjet for alvor blev rent, måtte vandet varmes op på komfuret, hvorefter skrubberiet gik i gang. Her tror mange fejlagtigt at processen var fuldendt, men nej: når tøjet var skrubbet rent, skulle sæberester fjernes – typisk med rent vand. Når dette var gjort, skulle tøjet vrides, så de største vandmængder i tøjet blev “siet fra”.

Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, at det hurtigt var et dagsprojekt. Tøjet skulle jo også tørres og ofte stryges, så mange husmødre afsatte hele dage på vasketøjet.

Den moderne vaskemaskine

Tiden går, og i dag vasker danske familier tøj på en helt anden måde. Det er blevet en selvfølge at de danske hjem har egen vaskemaskine, og man skønner sjældent på den luksus som en vaskemaskine reelt er. Man samler tilpas meget tøj sammen, lægger det i tromlen, tilsætter sæbe og vælger det rette vaskeprogram.

Herefter går der X antal minutter. Så er tøjet vasket rent – lige til at hive ud af vaskemaskinen. husets vaskemaskine har formentlig allerede centrifugeret tøjet, så ofte er det en smal sag at få vasketøjet tørret og gjort klar, eventuelt til strygning.

Dagens vaskemaskiner er ofte frontbetjent, hvilket betyder at du putter tøjet i vaskemaskinen foran. Man kan dog også købe topbetjente vaskemaskiner, hvor tøjet lægges i vaskemaskinen fra toppen af.

Hos Punkt1 i Svendborg byder vi på et bredt sortiment af vaskemaskiner. Udviklingen går også stærkt på dette område, og vi har vaskemaskiner i forskellige størrelser med forskellige smarte funktioner i forskellige prisklasser.

Især energiforbruget er interessant, og vi sælger således vaskemaskiner i forskellige energiklasser, fra A til A+++. Dermed sparer du penge og skåner miljøet.

Mange brands

Der er ligeledes forskel på vaskemaskiners kapacitet, og vi spørger altid ind til din husstands behov. Børnefamilier har typisk mere vasketøj end ægteparret, hvor ungerne er fløjet fra reden. Der er ingen grund til at købe mere maskine, end der er behov for!

Vi fører alle kendte brands inden for vaskemaskiner. Kom en tur ind til os i butikken på Ørbækvej i Svendborg og se et bredt udvalg af AEG, Bosch, Miele, Siemens, Zanussi, ASKO, LG, Gorenje, Whirlpool med flere.

Vi har altid et godt tilbud på en god vaskemaskine til dig, og vi garanterer en seriøs og god vejledning – og vi hjælper naturligvis også med at få vaskemaskinen installeret og gjort klar.